Medicijn services – FLeiR Apotheken

Online Herhaalrecepten

De patiëntportalen van FLeiR staan online. Zo heeft u 24 uur per dag toegang tot uw medicatie gegevens en kunt u eenvoudig herhaalrecepten aanvragen wanneer het u uitkomt. Om gebruik te kunnen maken van patiëntportaal dient u zich eenmalig aan te melden. Met uw eigen account logt u veilig in en hoeft u niet elke keer opnieuw uw gegevens in te voeren.

Uw Zorg Online app

De online diensten van onze praktijk zijn ook via een app beschikbaar: de Uw Zorg online app. Download de app in de App Store (iOS) of Google Play (Android).

Medicijn services

FLeiR beschikt over talloze medicijnservices, waarvan u hieronder een aantal ziet weergegeven. Vraag in uw FLeiR apotheek naar de andere services! Wij zijn u graag van dienst.

Weekmedicatie

Vindt u het moeilijk te onthouden welke medicijnen u wanneer moet slikken? Een handig hulpmiddel is het innameschema dat de FLeiR Apotheken samen met u kunnen opstellen. Op dit innameschema wordt aangegeven welke medicijnen u op bepaalde tijden moet innemen. Als u het handig vindt, kunt u de medicijnen in een weekdoos verdelen, zodat u op de goede tijd de juiste medicijnen inneemt. De weekdoos is te koop in de apotheek.

De FLeiR Apotheken kunnen ook een weekdoseersysteem voor u regelen. Hierbij worden de medicijnen wekelijks voor u klaargemaakt en zonodig bij u thuis bezorgd. Deze service is voor u kosteloos. Als u hiervan gebruik wilt maken, wordt u verzocht langs te komen in de apotheek of een afspraak te maken voor een huisbezoek.

De medicatie wordt dan geleverd in de vorm van een baxterrol, Medirol. Dit zijn zakjes op een rol, waarin de geneesmiddelen per innamemoment zijn verpakt, met opschrift van het geneesmiddel. Vraag in uw apotheek welke voordelen de medirol voor u biedt. Samen met u maken we dan een keuze die voor u het beste is. Het afleveren van de Medirol moet altijd in overleg met uw huisarts geregeld worden.

Geneesmiddelenpaspoort

De FLeiR Apotheken kunnen een geneesmiddelenpaspoort voor u maken. Dit is een overzicht van alle geneesmiddelen die u gebruikt. Ook wordt op het paspoort genoteerd welke allergie of chronische ziekte u eventueel heeft. Tevens staat erop vermeld welke medicatie gestopt is.

Belangrijk voor op reis en vakantie, omdat er precies vermeld staat welke geneesmiddelen u gebruikt en dus bij u heeft. Ook handig bij het bezoek van een specialist in het ziekenhuis of een andere arts.

Medicijngesprek

Als u veel medicijnen gebruikt kan er wel eens iets fout gaan, soms kunnen er allerlei ongemakken optreden zoals ongewenste bijwerkingen.

Om problemen te voorkomen, kunt u in de FLeiR Apotheken terecht voor een medicijngesprek. Tijdens dit gesprek worden uw medicijnen doorgenomen en wordt er gekeken of de combinatie geen problemen oplevert. Ook wordt er gesproken over uw ervaringen en krijgt u eventueel tips om het gebruik te verbeteren.
Als u hiervan gebruik wilt maken wordt u verzocht een telefonische afspraak te maken in uw FLeiR Apotheek.

Huisbezoek

Heeft u behoefte aan informatie over geneesmiddelen dan wel services die de FLeiR Apotheek aanbiedt en bent u niet in de gelegenheid om naar de apotheek te komen?

In dergelijke gevallen kunt u contact opnemen met uw FLeiR Apotheek. Wij komen graag bij u langs om u van dienst te zijn. Afhankelijk van de vraagstelling, zullen wij ervoor zorgen dat de juiste persoon met u in contact gebracht wordt.